* 150 g smochine
* 125 g zahăr fin
* 100 g făină
* 4 ouă
* 1 praf de copt
* 1 zahăr vanilat
* 1 portocală
* 1 kiwi
* esență de rom
* înghețată
* biscuiți negri
* pai pentru suc
* 3 pahare
Mod de preparare
Preparare chec de smochine
Albușurile se separă de galbenușuri și se bat spumă tare, cu un praf de sare.
Când s-a întărit bine se adaugă zahărul și se mixează în continuare până obținem o bezea lucioasă.
Gălbenușurile le amestecăm cu un pic de apă minerală, după care le încorporăm în bezea.
Adăugăm smochinele tăiate bucățele mici.
Făina o amestecăm cu praful de copt și o încorporăm în amestecul de mai sus.
Aluatul obținut îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.
Din checul de smochine tăiem feliuțe pe care le punem în pahar, în mijloc încorporăm paiul,
apoi adăugăm înghețata, portocala și kiwi tăiat bucățele mici,
continuăm cu felia de chec și cu înghețată până ne apropiem de baza paharului.
La baza paharului adăugăm biscuiții negri măcinați mărunt .
În paiul din mijlocul paharului punem o floricică și frunze verzi decorative.
Pentru a avea un aspect cât mai real unui ghiveci putem înveli paharele cu o folie colorată.
Poftă bună!
Misto M100S Gourmet Brushed Aluminum Olive Oil Sprayer
Ce misto arata,le-am vazut si eu pe un site strain si tot am zis ca le incerc !
ReplyDeleteFff tare ideea. Daca puneai numa poza finala, fara detalii de reteta...nu cred ca mi-as fi dat seama ca e de fapt un desert si nu o floare :)) Ai un blog fain. Te adaug la blogroll. Daca vrei sa faci si tu la fel, m-as bucura
ReplyDeleteMultumesc frumos!!!!
ReplyDeleteCu mare drag te adaug si eu!!!!
Super tare!!!!! chiar nu-ti dai seama ca e un desert, felicitari!!!!!!
ReplyDelete