May 20, 2011

'Gheme'

Ingrediente
* 500 g aluat de foietaj
* 500 g ciuperci
* 300 g carne tocată amestec
* 1 ceapă
* 1 ardei gras
* 1 morcov
* 1 lingură pesmet
* verdețuri de provence


Mod de preparare
Ciupercile se curăță, se spală și apoi se călesc în puțin unt, apoi le scoatem pe un platou.
Separat tăiem ceapa, morcovul și ardeiul mărunt și le înăbușim în ulei.
Într-o tigaie punem carnea tocată și o cescuță de apă și lăsăm pe foc până când scade apa și carnea este bine făcută.
După ce s-a răcit compoziția, adăugăm ouăle bătute , pesmetul și condimentele.
Cu acest amestec umplem o jumătate de ciupercă și așezăm deasupra restul de pălarie.
Întindem pe masa de lucru aluatul de foietaj și tăiem din el fâșii de 1 cm, apoi învelim ciupercile în foietaj (punem două straturi de aluat).
Punem ghemele într-o tavă tapetată cu hartie de copt, le ungem cu ou și dăm la cuptor pentru 25- 30 minute.
Se pot servi calde sau reci.

Poftă bună!

Water for Elephants

1 comment:

  1. Inca o data felicitari! Promit sa urmaresc tot ce postezi!

    ReplyDelete