May 9, 2011

Macrou aromat - la cuptor

Aceasta reteta este inscrisa la concursul BLOGGOSPODINA

Ingrediente (pentru 3 persoane)
* 3 macrouri
* 1 portocala
* 3 linguri de pesmet
* 1 ceapa rosie
* 1 ceapa alba
* 1 lingurita de coriandru-boabe
* 1/2 legatura de patrunjel
* frunze de lamaita
* 1 catel de usturoi
* 1 lamaie
* sare, piper
* rozmarin uscat
* ulei de masline


Mod de preparare
Macrourile se taie in doua pe lungime, se indeparteaza sira spinarii, oasele si se taie coada.
Pestele astfel pregatit se presara cu sare, se aseaza intr-un vas si se pune peste el zeama lamaiei.
Se lasa la rece pentru o ora.Se scot din zeama de lamaie si se condimenteaza cu usturoi tocat fin, rozmarin uscat, piper si coaja rasa de lamaie.
Portocala se curata si se taie cuburi mici intr-un bol.
Umplutura se prepara amestecand portocala, pesmetul,ceapa, patrunjelul si lamaita tocate marunt, se adauga boabele de coriandru zdrobite, sare si piper dupa gust.
 Umplutura se aseaza pe ficare fileu presata usor cu mana.
Se ruleaza fiecare fileu incepand rularea de catre coada, apoi se fixeaza ruloul cu scobitori.
Se aseaza rulourile intr-un vas termorezistent care a fost captusit cu o hartie de copt suficient de mare ca sa
se poata inchide, se stropeste cu putin ulei de masline.
Se inchide hartia de copt deasupra pestelui si se fixeaza cu scobitori.
Se da la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute, dupa care se decupeaza hartia si se reintroduce vasul in cuptor pentru inca 10 minute, pana pestele se rumeneste usor.



Pofta buna!

Krups 203-42 Fast Touch Coffee Grinder, Black

No comments:

Post a Comment