* 500 g piept de pui * cartofi
* 500 g ciuperci * 2 cepe
* 200 g cascaval * 1 lingura curry
* 200 g smantana * ulei de masline
* 300 ml lapte * condimente pentru pui
* 70 g de faina * verdeturi italiene
* sare de mare
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt, se pune in vasul ceramic termorezistent, in amestec cu putin ulei de masline.
Se adauga pieptul de pui taiat fasii ,condimentele apoi se amesteca totul si se baga la cuptor.
Se lasa 15 minute pana cand ceapa si pieptul de pui fierb, apoi se adauga ciupercile (se calesc separat pana cand nu mai lasa apa) feliute si cartofii taiati cubulete.
Se pune o folie de staniol deasupra vasului si se introduce din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, se face sosul alb pe aragaz.
Se fierbe laptele, se presara faina, se amesteca bine la foc mic, se adauga smantana si 100 g de cascaval ras.Se amesteca totul la foc mic pina se omogenizeaza.
Cand cartofii sunt fierti, se indeparteaza folia, se toarna sosul alb si se rade restul de cascaval.
Se mai lasa aproximativ 20 de minute la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment