May 9, 2011

Spaghete in fantanita


Ingrediente

Pentru fantanita          Pentru spaghete
* 300 g faină         * 200 g spaghete
* 250 ml lapte calduț         * 150 g piept de pui
* 15 g drojdie         * 200 g roșii cherry
* 1 linguriță cu zahar         * 75 g parmezan
* 1 linguriță cu sare         * 6 ciuperci champignon
* 1 ou         * 1 linguriță capere
* busuioc         * 1 cățel usturoi
        * măsline verzi și negre feliate
        * pătrunjel
        * ulei masline
        * busuioc
        * verdețuri italiene

Mod de preparare fântâniță
Dizolvăm drojdia și zahărul în puțin lapte călduț. Punem făina într-un vas și în mijloc facem o adâncitură, apoi punem drojdia dizolvată, sarea, oul, uleiul, busuiocul și restul de lapte călduț.
Din toate aceste ingrediente frământăm un aluat pe care îl lăsăm la dospit timp de 40 de minute.
Din aluat se fac 17 baghete de 8 - 10 cm pe care le asezăm în formă de pătrat una peste alta, în jurul unei cutii învelită în hârtie de copt.
Pătratul format se unge cu un ou bătut și se coace la cuptor la foc moderat timp de 30 de minute.

Mod de preparare spaghete
Într-o tigaie punem uleiul de măsline și un cățel de usturoi necurățat.
Când coaja usturoiului este aproape prăjită se scoate usturoiul.
În uleiul încins adăugăm pieptul de pui, ciupercile, măslinile, caperele, codimentam și lăsăm să se călească timp de 15 - 20 minute.
Se adaugă roșiile tăiate, pătrunjelul și o ceașcă de apă, apoi lăsăm să fiarbă până când scade apa.
Spaghetele se fierb în apă cu sare și putin ulei.
După ce spaghetele au fiert se adaugă în amestecul de mai sus și apoi se adaugă parmezan ras.

Montarea fântâniței
Pentru montarea fântâniței avem nevoie de 3 bețe de frigărui.
Două dintre ele se înfig în părțile laterale ale fantanii iar a 3 a se folosește pentru roata fântânei. Fântâna se așează pe un platou și apoi se umple cu spaghete. 
Pentru funie am folosit o spaghetă iar pentru găleată o felie de salam.

Poftă bună!

Cuisinart CSB-76BC SmartStick 200-Watt Immersion Hand Blender, Brushed Chrome

3 comments:

  1. superb !
    Sincer meritai sa fii printre primele !

    ReplyDelete
  2. Data viitoare Mimmi!
    M-am cam grabit cand am facut reteta si nu a iesit chiar perfect:).
    Pe viitor o sa fiu mai atenta:).

    ReplyDelete