Ingrediente
Pentru blat | Pentru decor |
---|---|
* 500 ml frișcă lichidă | * cafea măcinată |
* 220 g făină | * cicolată neagră |
* 200 g unt | |
* 200 g zahăr | |
* 50 ml cafea rece | |
* 4 ouă | |
* 1 praf de copt | |
* 1 plic gelatină | |
* 1 borcan compot piersici |
Mod de preparare
Într-un bol mixăm untul cu zahărul.
După ce am obținut un amestec omogen se toarnă ouăle pe rând iar la sfârşit făina amestecată cu praful de copt.
Se amestecă ușor la început și apoi energic, apoi adăugăm cafeaua.
Compoziția obținută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Frișca lichidă se bate bine, adăugăm gelatina (pregătită conform indicațiilor de pe plic), apoi piersicile tăiate bucăți mai mari.
Blatul copt și răcit se scoate din tavă, se înlătură hârtia de copt, se reașează pe tavă iar deasupra se pune frișcă amestecată cu fructele și se dă la rece.
Se decorează după imaginația fiecăruia.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment