Pentru aluat | Pentru umplutură |
---|---|
* 500 g făină | * 300 g ciuperci |
* 250 ml lapte | * 150 g cabanos |
* 70 g unt | * 100 g porumb |
* 25 g drojdie | * 100 g cașcaval ras |
* 1 ou | * 3 roșii |
* 2 ardei | |
* 2 morcovi | |
* măsline verzi, negre | |
* 1 legatură ceapă verde | |
* ulei de măsline | |
* verdețuri italiene |
Mod de preparare
Preparare aluat
Într-un castron se pune făina amestecată cu un praf de sare și puțin zahăr.
Oul se bate cu laptele călduț, margarina topită și răcită, o lingură ulei, drojdia și se omogenizează bine.
În mijlocul făinii se face o adâncitură în care se toarnă compoziția de mai sus.
Se amestecă cu o lingură, din interior spre exterior, cât se poate, apoi se frământă aluatul până devine neted și elastic. Aluatul se lasă la dospit timp de o oră.
Preparare umplutură
Legumele spălate se toacă mărunt și se călesc în ulei de măsline.
Când sunt moi se adaugă cabanosul tăiat bucăți mici și verdețurile italiene.
Compoziția obtinuță se lasă la răcit, apoi adăugăm cașcavalul ras și amestecăm bine.
Aluatul obținut se împarte în două părți egale, fiecare parte se întinde în formă de cerc apoi se taie în triunghiuri. Pe fiecre triunghi, pe partea mai lată, se pune câte o linguriță de umplutură și se rulează din exterior spre interior.
Cornulețele se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenușul de ou, iar deasupra presurăm semințe de in și susan, apoi le coacem în cuptorul preîncălzit, aproximativ 30 minute, la foc mediu.
Se pot servi cu lapte.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment