June 22, 2011

Tort cu capsuni

Ingrediente
Pentru blat                         Pentru crema                        Pentru decor
* 5 oua* 600 g capsuni* 50 g margarina
* 5 linguri de faina* 400 ml frisca lichida* 35 g zahar pudra
* 5 linguri de zahar* 1 plic gelatina* 1 zahar vanilat
* 1 lingura cacao* 1 lingura cacao
* 50 g nuca macinata* esenta de rom
* 1 praf de copt* capsuni
* 1 zahar vanilat
* 1 lingura ulei
* esenta de rom


Mod de preparare

Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Galbenusurile se amesteca cu ulei,amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor. Adaugam apoi nuca macinata, cacao, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Preparare crema
Frisca lichida se bate cu zaharul vanilat,adaugam gelatina (pregatita conform indicatiilor de pe plic), apoi capsunile taiate bucati mici. Blatul copt si racit se taie in doua parti egale. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+esenta de rom. Intre cele doua blaturi punem crema si dam la rece pentru cateva ore.

Preparare glazura de cacao
Margarina se topeste pe baie de aburi,agaudam cacao, zaharul pudra,esenta de rom si omogenizam bine compozitia. Lasam sa se raceasca cateva minute,apoi acoperim blatul cu aceasta glazura si decoram cu frisca si capsuni.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment