July 25, 2011

Caras la cuptor cu sos de rosii si ciuperci

Ingrediente Pentru sos
* 4 carasi * 450 g rosii
* 4 morcovi * 350 g ciuperci
* 1 lamaie * 150 g unt
* 1 legatura patrunjel * 4 catei usturoi
* condimente pentru peste * 1 ceapa
* amestec de usturoi si piper                         * busuioc
* rozmarin * rozmarin
* ulei de masline * sare, piper
* sare

Mod de preparare
Se spala foarte bine pestele curatat,si  se lasa la scurs pe un servet de bucatarie.
Se aseaza apoi  intr-un vas incapator si presuram deasupra condimentele pentru peste, amestecul de usturoi si piper , rozmarinul, si masam bine fiecare peste.
Morcovul curatat si spalat se taie in doua pe lungime si se aseaza intr-un vas termorezistent stropit  cu putin ulei de masline, apoi asezam carasii.
Stropim deasupra cu zeama de la jumatate de lamaie, presuram putin patrunjel taiat marunt si dam la cuptor pentru 25- 30 minute.

Preparare sos de rosii si ciuperci
In wook topim untul,adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, ciupercile taiate felii si lasam la calit timp de 5 minute.
Rosiile spalate se blenduiesc impreuna cu busuiocul  si  rozmarinul  ,apoi se  adauga  peste ciuperci, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba timp de 10 - 15 minute la foc potrivit.
Servim pestele impreuna sosul de rosii si ciuperci, alaturi de  un pahar de vin alb.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment