Ingrediente
* 4 oua
* 150 g zahar(pentru siropul de zahar ars)
* 100 g zahar
* 500 ml lapte
* esenta de vanilie
Mod de preparare
Se aprinde cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.
Se topeste 150 g zahar intr-o craticioara cu 1 lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare maronie.
Se toarna caramelul in vase termorezistente in mod egal .
Separat se bat bine ouale cu 100g zahar si laptele.
Se toarna compozitia peste caramelul din vasele mici.
Se pun vasele intr-o tava mare, se adauga apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).
Se baga totul in cuptorul incins pentru 40-45 minute.
Cand este gata crema de zahar ars se lasa putin sa se tempereze, apoi se pune la frigider pentru 2 ore inainte de servire.
Crema de zahar ars se serveste rece, cu siropul din tava .
Pofta buna!
Imi place foarte mult crema de zahar ars :P arata foarte bine prezentarea ta !
ReplyDeleteSi mie imi place foarte mult !
ReplyDeleteeu nu gasesc sa-mi cumpar vase din acestea si arata foarte bine :(
ReplyDeleteAnonymous ....eu am luat aceste vase de la Lidl.
ReplyDelete