July 4, 2011

Dulceata de cirese amare

Eu am avut doua soiuri de cirese amare, albe si negre...
Asadar am facut dulceata din ambele....
Cantitatile si modul de preparare sunt indentice la ambele soiuri de cirese...



Ingrediente
* 1,5 kg cirese amare (albe/ negre) cantarite fara samburi
* 1,5 kg zahar
* o lamaie


Mod de preparare
Se spala ciresele, se scot samburii, se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa aproximativ 10-15 ore.
Se spala bine lamaia si se taie felii subtiri cu tot cu coaja si se amesteca in compozitia de cirese cu zahar.
 Dupa ce s-a odihnit (10-15 ore) se aseaza vasul pe foc mic, se amesteca din cand in cand.
Scoatem spuma atunci cand se formeaza si se fierbe asa aproximativ 5-6 ore.
Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata.
Cand este gata dulceata o punem in borcane si le rasturnam cu capacul in jos.
Acoperiti borcanelele cu prosoape uscate ca sa se raceasca lent si le lasati asa pana a doua zi .


Dulceata de cirese amare negre



Pofta buna!

1 comment:

  1. Recunosc ca preferata mea este cea de cirese negre, dar pentru ambele meriti aplauzele mele!

    ReplyDelete