Ingrediente
* 500 g muschi de porc (felii)
* 4 oua
* 1 legatura ceapa verde
* 1 legatura marar
* 2 morcovi
* 2 cepe mici
* 2 ridichi
* crengute cimbru
* frunze busuioc
* boabe piper
* condimente pentru friptura de porc
* sare, piper
Mod de preparare
Muschiul de porc feliat se condimenteaza apoi se pun intr-o tava cu apa si un pic de ulei la cuptor pentru 25- 30 minute.
Agaugam in tava o cantitate mai mare de apa, pentru a ramane si pentru "lac".
Fierbem cele patru oua tari, fierbem si morcovul si din ele creeam lebedele astfel: curatam oualele cu grija, iar doua dintre ele le pastram intregi.
Celelalte doua oua se taie in jumatate , scoatem galbenusul, iar din albus formam gatul si capul lebedei in care am pus ochii din boabe de piper si ciocul dintr-o bucatica de morcov fiert.
Gatul format il punem intr-un ou fiert, aripile le facem din feliute subtiri de ceapa.
Din cele doua cepe formam nuferii in mijlocul carora punem feliute mici si subtiri de morcov, iar din ridiche facem floricele decorative , dupa imaginatie.
Friptura racita se aseaza pe un platou, impreuna cu sosul ramas si o decoram astfel: pe marginea indepartata punem feliile de morcov in care punem mararul, crengutele de cimbru, florile de ridiche, iar pe marginile mai apropiate adaugam nuferii, iar in mijlocul "lacului" cele doua lebede.
Pofta buna!
O, ce lebadute interesante ai facut! Imi place lacul tau
ReplyDeleteMa bucur ca iti plac Betty !
ReplyDeleteO adevarata scena de poveste!
ReplyDeleteMultumesc Patrick !
ReplyDeletewow...superbe poze..cine le face si cu ce....FELICITARI...pentru munca ta!!!
ReplyDeleteMultumesc frumos...eu fac pozele...aici sunt facute cu un coolpix....acum folosec alt aparat!
ReplyDeleteMultumesc pentru vizita!