Ingrediente
Pentru blat | Pentru decor |
---|---|
* 4 oua | * 200 g ciocolata de menaj neagra |
* 4 linguri de faina | * 100 g ciocolata alba |
* 4 linguri de zahar | * 50 g zahar |
* 70 g nuca macinata | * 1 zahar vanilat cu scortisoara |
* 1 zahar vanilat | * 1 para |
* 1 praf de copt | * bomboane decorative |
* scortisoara macinata | |
* esenta de migdale |
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu putina apa , esenta de migdale si se toarna peste albusuri.
Adaugam nuca macinata,apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut.
Dam tava la cuptor pentru 25- 30 minute.
Blatul racit il asezam pe un gratar, apoi il glazuram cu 150 g ciocolata neagra topita pe baie de aburi.
Restul de ciocolata neagra se topeste impreuna cu cea alba.
Intr-un vas punem 150 ml apa la fiert impreuna cu zaharul tos si zaharul cu scortisoara iar cand incepe apa sa fiarba punem para.
Lasam pe foc cateva minute, apoi scoatem para pe o farfurie si presuram deasupra ei scortisoara macinata si putin zahar pudra cu scortisoara.
Punem in mijlocul gugulufului para iar pe margini formam cateva moate din amestecul de ciocolata si presuram cateva bomboanele decorative.
Pofta buna!
simona te-am adaugat in blogroll, ai retete super si nu zic doar asa, chiar imi place stilul tau :). Ma duc in gradina sa vad daca gasesc o para sa fac prajitura asta :X
ReplyDeleteMa bucur mult ca iti plac retetele mele Ari!!!
ReplyDeletePere gasesti la Kaufland :-P
Pupici!!!