Eu cumpar foarte rar paine , prefer sa fac eu acasa....
Ingrediente
* 1 kg faina
* 50 g drojdie
* 400 ml lapte caldut
* 2 oua
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita busuioc
* 2 lingurita maghiran
* ulei
* seminte de in
* seminte de susan
Mod de preparare
Se pune jumatate din faina impreuna cu drojdia inmuiata intr-o cana cu laptele caldut , busuiocul si maghiranul intr-un bol mai mare.
Plamadeala obtinuta se rastoarna peste faina ramasa, se amesteca cu sarea dizolvata in apa calduta si se framinta pina ce aluatul nu se mai lipeste de maini.
Se amesteca pana se obtine un aluat suficient de tare, pe care il presaram cu faina si-l lasam la dospit sub un prosop de bucatarie pentru o ora.
Dupa alte 30 de minute in care aluatul dospeste si isi dubleaza volumul se poate taia si modela in formele dorite.
Asezam painea in tava, o ungem cu ou si presuram deasupra seminte de in si susan, apoi o lasam sa creasca 30 de minute in tava.
Dam la cuptor pentru 35- 40 minute.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment