Pentru blat | Pentru crema | Pentru decor |
---|---|---|
* 5 oua | * 200 g ciocolata alba | * coacaze rosii |
* 5 linguri de zahar tos | * 200 g coacaze rosii | * 150 g ciocolata neagra |
* 5 linguri de faina | * 400 g frisca | |
* 1 lingura cacao | * 1 zahăr vanilat Bourbon | |
* 1 zahar vanilat Bourbon | ||
* 1 praf de copt | ||
* esenta de vanilie |
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul tos si cel vanilat , apoi se mixeaza pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu 5 linguri de apa minerala, si se adauga peste albusuri.
Adaugam cacao, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.
Preparare crema
Ciocolata alba se topeste, apoi se amesteca usor cu frisca batuta cu zaharul vanilat.
La sfarsit se adauga coacazele, amestecam usor in compozitie, apoi se lasa la rece.
Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropaza cu un sirop fiert din apa, zahar, esenta de vanilie.
Asezam prima parte de blat in tava unde am copt blatul,punem crema de coacaze si ciocolata ,iar deasupra punem a doua parte de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Pentru decorare folosim ciocolata neagra pe care o topim pe baie de abur.
Taiem din prajitura patratele pe care le glazuram cu ciocolata, iar deasupra ornam cu coacaze rosii.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment