Ingrediente
* 500 g muschi de porc
* 200 g cus cus
* 1 ardei kapia
* 2 morcovi
* 1 gogosar verde
* 1 ceapa rosie
* boabe de porumb (conserva)
* masline
* parmezan
* jumatate de rodie
* ghimber macinat
* condimente pentru porc
* verdeturi italiene
* sare, piper
Mod de preparare
Legumele curatate si spalate se taie marunt.
Intr-o tigaie topim 50 g unt , adaugam legumele, lasam cateva minute la calit
iar la sfarsit adaugam porumbul si maslinele.
Lasam compozitia la racit,apoi adaugam parmezanul ras si amestecam bine.
In compozitie am mai adaugat o lingurita mica de gris.
Muschiul de porc se taie in doua, se bate ca pentru snitele, se unge cu sos de soia,se adauga condimentele si ghimberul.
Asezam muschiul pe o folie se staniol, adaugam peste ea legumele si o rulam usor.
Adaugam deasupra cateva seminte de rodie, invelim rulada in staniol si o dam la cuptor pentru 30-40 minute.
Preparare cus-cus
Cus cus-ul se prajeste inutr-un pic de ulei se condimenteaza si se toarna peste el apa fierbinte.
Se fierbe timp de 8-10 minute.
Preparam si un sos de rodie din:
* 1 pahar vin rosu
* 1 pahar cu apa(in care am pus delicat si verdeturi italiene)
* seminte de rodie
* 1 lingura sos de soia
* 1 lingura amidon alimentar
Punem la fiert apa , vinul, sosul de soia, adaugam amidonul si amestecam bine, iar la sfarsit adaugam semintele de rodie.
Pe un platou asezam cus cus-ul iar deasupra rulada si apoi decoram cu sosul de rodie.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment