Ingrediente
* 1 kg crap
* 250 g rosii sherry
* 150 ml vin alb
* 4 morcovi
* 3 ardei galbeni
* 3 ardei kapia
* 1 ceapa rosie
* 1 lamaie
* 1 legatura patrunjel
* condimente pentru peste
* amestec de usturoi si piper
* rozmarin
* sare
Mod de preparare
Crapul se curata,se taie in doua pe lungime, si se taie felii mai mari.
Pestele astfel pregatit se aseaza intr-un vas si adaugam condimentele de peste,
amestecul de usturoi si piper,
apoi rozmarinul si masam bine fiecare felie de peste.
Lasam pestele in acest amestec 30 minute.
Legumele se curata, se spala si se taie rondele.
Luam apoi cate o felie de peste si punem peste ea o rosie cherry si jumatate de felie de lamaie,apoi le prindem bine cu scobitori.
Intr-un vas termorezistent stropit cu ulei de masline punem un strat de legume, apoi adaugam rulourile de crap, vinul, si cateva frunze de patrunjel.
Se acopera vasul,dupa care se da la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa aceasta perioada,descoperim vasul si se mai lasam pentru alte 20 de minute.
Se serveste ca atare cu garnitura de legumele din vas, alaturi de o ceasca de vin alb.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment