Pentru blat | Pentru creme | Pentru decor |
---|---|---|
* 8 oua | * 800 g frisca lichida | * 150 g ciocolata |
* 8 linguri de zahar | * 200 g coacaze rosii | * coacaze rosii |
* 8 linguri de faina | * 100 g ciocolata | * nectarine |
* 1 praf de copt cu sofran | * 100 g fistic | * fistic |
* 1 zahar vanilat | * 4 nectarine | |
* 1 esenta de vanilie | * 1 zahar vanilat | |
* 1 zahar vanilat | ||
* 1 plic gelatina | ||
Mod de preparare
Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, esenta si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu 20 ml apa minerala si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.
Preparare creme
Frisca se bate cu zaharul vanilat, apoi se imparte egal in doua boluri.
In primul bol adaugam coacazele, fistic si amestecam usor,
in al doilea bol adaugam nectarinele taiate marunt.
Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam peste frisca.
Dam apoi ambele creme la rece pentru 30 minute.
Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Fiecare parte se insiropeaza cu sirop fiert din apa, zahar si esenta de fistic.
Lauam apoi prima parte de blat si o punem in tava in care am copt blatul, adaugam crema de frisca cu nectarine, al doilea blat, apoi crema de coacaze si ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Decoram tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi si ornam cu coacaze rosii, felii de nectarine , fulgi de migdale si fistic.
Pofta buna!
Mhh..yumyy yummy
ReplyDelete