August 3, 2011
Rulouri de vinete in sos de rosii
Ingrediente
* 3 vinete
* 500 g rosii
* 3 morcovi
* 2 ardei galbeni
* 1 ardei kapia
* 1 ceapa
* 1 legatura patrunjel
* 1 ceasca de orez
* condimente pentru legume
* oregano
* busuioc
* sare
Mod de preparare
Vinetele spalate, se taie felii in lungime se sareaza si se lasa pe un prosop in jur de 15 minute.
Apoi se scutura surplusul de sare, presuram putin busuioc pe fiecare parte si le punem pe gratar.
Orezul se fierbe in apa cu sare.
Ceapa, morcovii ,ardeii,patrunjelul, jumatate din cantitatea de rosii se spala ,se taie marunt si se calesc in putin ulei de masline, apoi se adauga condimentele pentru legume.
La sfarsit amestecam orezul fiert cu legumele .
Pe fiecare felie de vanata se aseaza cate o lingura din compozitie si se ruleaza, formand un rulou.
Asezam rulourile intr-o tava termorezistenta.
Restul de rosii se blenduiesc cu busuioc si oregano si se adauga peste rulouri.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20- 25 minute.
Se pot servi calde sau reci impreuna cu sosul de rosii.
Pofta buna!
Etichete:
retete de post
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment