August 3, 2011

Rulouri de vinete in sos de rosii


Ingrediente
* 3 vinete
* 500 g rosii
* 3 morcovi
* 2 ardei galbeni
* 1 ardei kapia
* 1 ceapa
* 1 legatura patrunjel
* 1 ceasca de orez
* condimente pentru legume
* oregano
* busuioc
* sare


Mod de preparare
Vinetele spalate, se taie felii in lungime se sareaza si se lasa pe un prosop in jur de 15 minute.
Apoi se scutura surplusul de sare, presuram putin busuioc pe fiecare parte  si le punem pe gratar.
Orezul se fierbe in apa cu sare.
Ceapa, morcovii ,ardeii,patrunjelul, jumatate din cantitatea de rosii  se spala ,se taie marunt si se calesc in putin ulei de masline, apoi se adauga condimentele pentru legume.
La sfarsit amestecam orezul fiert  cu legumele .
Pe fiecare felie de vanata se aseaza cate o lingura din compozitie si se ruleaza, formand un rulou.
Asezam rulourile intr-o tava termorezistenta.
Restul de  rosii se  blenduiesc cu busuioc si oregano si se adauga peste rulouri.

Dam tava la cuptor pentru  aproximativ 20- 25 minute.
Se pot servi calde sau reci impreuna cu sosul de rosii.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment