September 5, 2011
Mere coapte cu inghetata de nuci
Ingrediente
* 2 mere
* 200 g nuci macinate
* 300 ml frisca lichida
* 3 galbenusuri
* 3 pliculete zahar vanilat cu aroma de rom
* 3 linguri miere de albine
* 1 lingura cacao
* 50 g ciocolata neagra
* scortisoara
* esenta de rom
* coaja de lamaie
Mod de preparare
Galbenususile se amesteca cu mierea de albine si se pune pe baie de aburi.
Se lasa pe foc cateva minute amestecand incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca.
Frisca se bate cu zaharul vanilat, nuca macinata, cacao, scortisoara si se adauga in compozita de galbenus, omogenizand bine compozitia.
Se toarma amestecul obtinut intr-un vas si se pune la rece pentru cel putin 2 ore.
Intre timp se spala merele, se indeparteaza cotorul si se taie rondele.
Pe fiecare felie de mar se presoara zahar vanilat si scortisoara si se pun pe gratar.
Se lasa pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Pe un platou se aseaza rondelele de mar in forma de evantai, iar alaturi se pune inghetata de nuca,se decoreaza cu miez de nuca,si se glazureaza cu ciocolata neagra topita.
Se serveste imediat.
Pofta buna!
Etichete:
inghetata
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
woooow, ce bunatate! sigur voi face si eu!
ReplyDeleteIntradevar au fost deosebit de bune!
ReplyDelete