September 29, 2011

Rulada cu peste si legume


Ingrediente rulada Ingrediente umplutura
* 4 oua * 800 g peste (eu am folosit fitofag)
* 4 linguri de faina * 500 g ardei kapia
* 2 linguri de ulei de masline                 * 300 g piure de spanac
* 1 lingura de capere * 300 g morcov
* masline * 100 g cascaval ras
* sofran * rosii cherry
* rozmarin * condimente pentru peste
* coriandru boabe * o lamaie
* frunzulite de busuioc * sare, piper

Mod de preparare

Preparare rulada
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusuri, omogenizand bine compozitia.
Adaugam sofranul, rozmarinul,boabe de coriandru zdrobite, maslinele si frunzele de busuioc taiate marunt amestecand usor,iar la sfarsit faina cernuta si amestecam bine compozitia.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 25- 30 minute.

Preparare umplutura
Pestele curatat si spalat se pune impreuna cu morcovul(curatat si spalat) in vasul special pentru aburi al cuptorului cu microunde, apoi dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute.
Cand sunt gata, lasam sa se raceasca , apoi desfacem cu atentie bucatele de peste,inlaturand oasele.
Peste bucatile de peste adaugam condimentele de peste, putina sare si piper.
Morcovii se taie feliute lungi si subtiri. Ardeii Kapia se coc, se curata si se taie fasii lungi. Piureul de spanac se amesteca cu cascavalul ras.

Asamblare rulada
Dupa ce s-a copt foaia pentru rulada, se scoate din coptor, se aseaza pe o folie de staniol, apoi adaugam cate un strat de piure de spanac,feliute de morcov,felii de ardei Kapia copt,bucatile de peste ,inca un rand de feliute de morcovi,si rosii cherry taiate in doua.(se lucreaza foarte rapid).
Rulam foia de aluat impreuna cu umplutura, si strangem bine la capete foaia de staniol si dam la rece pentru cel putin 30 minute.

Decorare rulada
Scoatem rulada de la frigider, indepartam folia de staniol si asezam rulada pe un platou.
Decoram rulada alternativ cu un strat se sos de iaurt si sos de rosii , apoi ornam cu feliute mici de lamaie si frunzulite de busuioc.

Pofta buna !

No comments:

Post a Comment