Ingrediente
Pentru blat | Crema rodie si zmeura | Crema de capsuni |
---|---|---|
* 8 oua | * 200 g mascarpone | * 500 g capsuni |
* 8 linguri de zahar | * 200 ml frisca lichida | * 400 ml frisca lichida |
* 2 linguri lapte praf | * 200 g zmeura | * 2 oua intregi |
* 2 linguri de ulei | * 1 rodie | * 6 linguri de zahar |
* 1 zahar vanilat | * 150 g zahar pudra | * 1 plic de gelatina |
* 1 varf lingurita sofran | * 1 plic de gelatina | |
* 1 praf de copt | ||
* 100 ml apa minerala | ||
* 12 linguri de faina |
Mod de preparare
Preparare blat:
Albusurile se bat separat cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devin tari ca o bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ,apa minerala ,laptele praf ,apoi se incorporeaza in compozitia de albusuri.
Adaugam sofranul si omogenizam foarte bine compozitia.
La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-35 minute.
Preparare crema de rodie si zmeura:
Intr-un bol se mixeaza crema de mascarpone impreuna cu zaharul pudra.
Mixam frisca lichida cu putina esenta de vanilie.
Semintele de la rodie se blenduiesc impreuna cu zmeura si se adauga peste crema de marscarpone si frisca lichida.Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe pachet si se adauga in crema de fructe.Dam la rece pentru aproximativ o ora.
Preparare crema de capsuni:
Ouale cu zaharul se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingrosa, apoi se lasa la rece.
400 g capsuni se fac pireu prin blender si se amesteca cu zaharul pe foc pana cand se topeste ,apoi se lasa la racit.
Frisca batuta dar nu foarte tare,se amesteca cu crema de oua ,pireul de capsuni,apoi se pune gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.
Restul de 100 g capsuni se taie bucati si se amesteca prin crema.
Asamblare si decorare tort
Blatul de tort copt si racit se taie in trei parti egale.
Pe un platou asezam primul blat , apoi crema de rodie si zmeura, al doilea blat,crema de capsuni si ultimul strat de blat.
De jur imprejur imbracam tortul cu rulouri de napolitana si decoram cu frisca simpla si frisca amestecata cu ciocolata.
Pofta buna!
Super tortul. reteta notata! astept continuarea...adica tortul cu nr 2, ca cica ala l-a impresionat extrem stiitu pe cine :P
ReplyDeletepup
arata foarte bine! o zi minunata :*
ReplyDeleteMersi Alice!M-am bucurat si eu foarte mult ca a fost pe placul tuturor!
ReplyDeletePupici!
Multumesc Emily!
ReplyDeleteO reteta de tort super!Mi se pare interesanta combinatia dintre semintele de rodii,zmeura,mascarpone,frisca.Felicitari!Pupici:x
ReplyDeleteUn tort tare frumos si desigur bun.Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.
ReplyDeleteMultumesc Mare Maria, este deosebita crema, poti sa o incerci cu incredere!
ReplyDeletePupici!
Multumesc DiaMar-bucataria galbena !
ReplyDeleteTe vizitez cu mare drag!
Pupici!
Ce de-a torturi frumoase aici!
ReplyDeleteO minunatie de tort !! as manca si eu o feliuta!
ReplyDeleteCu mare drag te servesc Antonina!
ReplyDeletePupici !
Arata minunat. Pacat ca n-ai riscat si o sectiune, unde sa se vada straturile de creme folosite. Felicitari, ai un blog frumos cu retete si poze minunate. Pup!
ReplyDeleteMultumesc Sara&Miki!!!
ReplyDeleteTortul a fost pentru ziua sotului meu ,,,din pacate nu am putut poza si o sectiune!
Pupici!!!
Arata superb! Mi-ai facut pofta...
ReplyDeleteMultumesc Cristina!
ReplyDelete