December 8, 2011
Sarmalute de pui
Ingrediente
* 500 g piept de pui tocat
* 3 morcovi
* 3 cepe
* 2 frunze de dafin
* 2 linguri de bulion
* 1 pastarnac
* 1 ceasca de orez
* foi de varza
* patrunjel
* busuioc
* oregano
* cimbru
* sare,piper
Mod de preparare
Ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu putin ulei.
Morcovul, pastarnacul curatat si spalat se dau prin razatoare si se adauga peste ceapa, amestecand din cand in cand.Adaugam pieptul de pui tocat, sucul de rosii, foile de dafin si lasam pe foc cateva minute.
Punem orezul spalat , o lingurita de busuioc si cate jumatate de lingurita de busuioc,oregano, cimbru(se poate pune dupa gustul fiecaruia),sare si piper.
Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam sa se raceasca pentru cateva minute.
Foile de varza se oparesc cu bors de putina,apoi se umple fiecare sarmaluta cu amestecul de mai sus.
Sarmalutele se pun in oala de lut, se adauga apa cat sa le cuprinda si se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Se servesc calde cu smantana.
Pofta buna!
Etichete:
pui
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Se pare ca sunt prima, asa ca voi lua una de pofta...
ReplyDeleteTe servesc cu mare drag Cristina!!
ReplyDeletevai cat de bine pot sa arate sarmalutele tale!!!
ReplyDeletearata atat de apetisant ...
ReplyDeletechiar am programat pentru weekend niste sarmalute asa ca ai venit la fix cu reteta :*
Yammy, ce gustoase sunt.....Se pare ca am mai prins si eu o sarmaluta:))))Pupici:x
ReplyDeleteArata super bine.Eu ador sarmalele.Pupici!
ReplyDelete