December 8, 2011

Sarmalute de pui


Ingrediente
* 500 g piept de pui tocat
* 3 morcovi
* 3 cepe
* 2 frunze de dafin
* 2 linguri de bulion
* 1 pastarnac
* 1 ceasca de orez
* foi de varza
* patrunjel
* busuioc
* oregano
* cimbru
* sare,piper

Mod de preparare
Ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu putin ulei.
Morcovul, pastarnacul curatat si spalat se dau prin razatoare si se adauga peste ceapa, amestecand din cand in cand.Adaugam pieptul de pui tocat, sucul de rosii, foile de dafin si lasam pe foc cateva minute.
Punem orezul spalat , o lingurita de busuioc si cate jumatate de lingurita de busuioc,oregano, cimbru(se poate pune dupa gustul fiecaruia),sare si piper.
Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam sa se raceasca pentru cateva minute.
Foile de varza se oparesc cu bors de putina,apoi se umple fiecare sarmaluta cu amestecul de mai sus.
Sarmalutele se pun in oala de lut, se adauga apa cat sa le cuprinda si se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Se servesc calde cu smantana.

Pofta buna!

6 comments:

  1. Se pare ca sunt prima, asa ca voi lua una de pofta...

    ReplyDelete
  2. Te servesc cu mare drag Cristina!!

    ReplyDelete
  3. vai cat de bine pot sa arate sarmalutele tale!!!

    ReplyDelete
  4. arata atat de apetisant ...
    chiar am programat pentru weekend niste sarmalute asa ca ai venit la fix cu reteta :*

    ReplyDelete
  5. Yammy, ce gustoase sunt.....Se pare ca am mai prins si eu o sarmaluta:))))Pupici:x

    ReplyDelete