* 4 oua
* 4 linguri faina
* 2 linguri lavanda culinara
* 2 plicuri ciocolata calda
* 2 linguri de zahar pudra
* 2 linguri ulei
* 1 praf de copt
* 1 zahar vanilat
* migdale
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 50 ml apa minerala si se adauga peste albusuri.
Adaugam praful de ciocolata calda, lavanda culinara si amestecam usor.
La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt omogenizand bine compozitia.
Amestecul obtinut il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor timp de 20 minute.
Scoatem tava din cuptor si punem deasupra blatului migdalele intregi si dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Cand s-a racit presuram deasupra putin zahar pudra, apoi putem servi.
Ce mult imi place prajiturica ta.Pup!
ReplyDeleteMultumesc DiaMar-bucataria galbena!
ReplyDeletePupici!
foarte fainuca! tare sunt curioasa de lavanda asta, ca am vazut la multe fete in bucatarie, dar eu nu am reusit sa imi cumpar!
ReplyDeleteEi, uite ca lavanda nu am incercat-o!Ce aroma da?
ReplyDeleteInteresanta combinatie de ingrediente.. N-am incercat niciodata lavanda. Sunt curioasa cam ce gust o avea.. Pupici
ReplyDeleteAm si eu niste lavanda si inca nu m-am incumetat sa o folosesc! :))
ReplyDeletePrajiturica ta arata foarte bine.
Nu am folosit nicioadata lavanda.Trebuie sa fi fost tare buna:)....Pupici:x
ReplyDeletearata foarte fain.
ReplyDeletepoate ma incumet sa folosesc sieu lavanda culinara..hmm...
pofta mare!
Un premiu te astepta la mine pe blog. Pupici
ReplyDeleteAm vazut o multime de retete cu lavanda , trebuie sa-mi cumpar si eu !!!
ReplyDeletesimona te premiez cu mare drag!! gasesti premiul pe blogul meu!!
ReplyDeletece delicioasa e prajitura aceasta! tot zic ca am sa folosesc si eu lavanda, dar inca nu am reusit sa achizitionez :). pup
ReplyDelete