January 11, 2012
Scoici cu lime si vin alb
Ingrediente
* 250 g scoici fara cochilie
* 100 ml vin alb
* 50 g unt
* 1 lime
* 3 catei de usturoi
* 1 ardei kapia
* 1 ceapa rosie
* 1 legatura patrunjel verde
* sare, piper
Mod de preparare
Carnea de scoici se spala si se opareste in apa cu sare,se lasa sa dea un clocot timp de 2-3 minute, apoi se scurg.
In wook topim untul si calim la foc mic usturoiul si ceapa, ardeiul.
Adaugam scoicile, stropim cu zeama de la lime, condimentam cu sare si piper.
Punem vinul si lasam pe foc pana se evapora.
La sfarsit presuram patrunjelul verde tocat marunt, apoi putem servi.
Pofta buna!
Etichete:
fructe de mare
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Bun tare!
ReplyDeleteE super potrivita la Dulce Romanie,unde m-ai pui ca se incadreaza la ambele teme http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html.Te astept cu mult drag.
ReplyDeleteSpre rusinea mea , nu am mancat scoici niciodata . Sunt atat de tentata de mancarica ta , sunt sigura ca e tare buna .
ReplyDeleteNu as refuza nicicand o portie , ador scoicile !!
ReplyDeleteMmm... o bunatate! Ador scoicile.. pacat ca in Ro foarte rar gasesc fructe de mare care sa arate bine..
ReplyDeleteArata foarte bine,o explozie de culori vii!Pupici:x
ReplyDeleteMitinita...sper sa am timp sa ajung si eu la provocare!
ReplyDeleteDorina au fost foarte bune,,,,sper sa iti placa!
ReplyDeleteCu mare drag iti ofer o portie catkitchen!!!
ReplyDeleteSi mie mi-au placut Simona!Pupici!
ReplyDeleteMultumesc Mare Maria!!
ReplyDeletePupici!