January 11, 2012

Scoici cu lime si vin alb


Ingrediente
* 250 g scoici fara cochilie
* 100 ml vin alb
* 50 g unt
* 1 lime
* 3 catei de usturoi
* 1 ardei kapia
* 1 ceapa rosie
* 1 legatura patrunjel verde
* sare, piper


Mod de preparare
Carnea de scoici se spala si se opareste in apa cu sare,se lasa sa dea un clocot timp de 2-3 minute, apoi se scurg.
In wook topim untul si calim la foc mic usturoiul si ceapa, ardeiul.
Adaugam scoicile, stropim cu zeama de la lime, condimentam cu sare si piper.
Punem vinul si lasam pe foc pana se evapora.

La sfarsit presuram  patrunjelul verde tocat marunt, apoi putem servi.

Pofta buna!

11 comments:

  1. E super potrivita la Dulce Romanie,unde m-ai pui ca se incadreaza la ambele teme http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html.Te astept cu mult drag.

    ReplyDelete
  2. Spre rusinea mea , nu am mancat scoici niciodata . Sunt atat de tentata de mancarica ta , sunt sigura ca e tare buna .

    ReplyDelete
  3. Nu as refuza nicicand o portie , ador scoicile !!

    ReplyDelete
  4. Mmm... o bunatate! Ador scoicile.. pacat ca in Ro foarte rar gasesc fructe de mare care sa arate bine..

    ReplyDelete
  5. Arata foarte bine,o explozie de culori vii!Pupici:x

    ReplyDelete
  6. Mitinita...sper sa am timp sa ajung si eu la provocare!

    ReplyDelete
  7. Dorina au fost foarte bune,,,,sper sa iti placa!

    ReplyDelete
  8. Cu mare drag iti ofer o portie catkitchen!!!

    ReplyDelete
  9. Si mie mi-au placut Simona!Pupici!

    ReplyDelete