January 5, 2012

Somon la gratar cu sos gorgonzola


Ingrediente
* 2 bucati de somon file
* 200 g branza gorgonzola
* 100 g smantana
* 50 g unt
* 50 ml lapte
* 1 lingurita oregano
* sare, piper


Mod de preparare
Somonul se spala si se lasa putin la scurs pe un servet de bucatarie,apoi se condimenteaza cu sare, piper si se pune  la rumenit pe gratar.
Intr-o tigaie de teflon se topeste untul,se adauga oregano,apoi punem branza gorgonzola taiata bucati mici si amestecam mereu pana cand se topeste.
Adaugam smantana amestecand incontinuu iar la sfarsit punem laptele si omogenizam bine sosul.
Pe un platou asezam somnul rumenit,ornam cu sosul gorgonzola si decoram cu patrunjel verde taiat marunt.



Pofta buna!

7 comments:

  1. Ador somonul si pestele in general,mai ales cu sosul asta!
    Un an plin de bucurii si multa sanatate iti doresc!

    ReplyDelete
  2. O mancare numai buna dupa sarbatori.
    "La multi ani"!Multe impliniri si sanatate iti doresc.

    ReplyDelete
  3. Tare bun tre' sa mai fie...

    La multi ani si un an bun!

    ReplyDelete
  4. Ai inceput anul tareeeeee bine!Super!Pupici:x

    ReplyDelete
  5. Multumesc TeoBucatar, DiaMar-bucatariagalbena, Miha, Cristina, Mare Maria!
    Un an minunat va doresc si voua!!!

    ReplyDelete
  6. O bunatate! Mi-ai dat o idee, ca nu mai stiu ce sa fac de mancare :)

    ReplyDelete