April 9, 2012

Tort cu crema de branza si trufe de matcha


Ingrediente:
Pentru blat Crema de branza Trufe de matcha
* 3 oua * 500 g branza de vaci         * 300 g ciocolata alba
* 3 linguri zahar * 200 frisca lichida * 70 ml frisca lichida
* 3 linguri faina * 2 galbenusuri * 50 g goji
* 1 lingura pudra de roscove        * 150 g zahar * 2 linguri pudra de ceai verde(matcha)
* un praf de sare * 100 g goji
* 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Preparare blat:
Batem albusurile spuma pana cand devin foarte tari.
Adaugam treptat zaharul pana se incorporeaza complet si se topeste.
Punem galbenusurile,unul cate unul si omogenizam bine compozitia.
La sfarsit adaugam pudra de roscove,
apoi  faina amestecata cu sarea incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi dam la cuptor timp de 20 -25 minute la foc mediu.


Preparare trufe de ceai matcha:
Ciocolata rupta bucatele mici se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida.
Cand s-a topit complet dam deoparte, adaugam pudra de ceai matcha si amestecam bine compozitia.
Amestecul obtinul se lasa la rece timp de 1-2 ore, apoi se formeaza bilute in mijlocul carora punem cate 3 fructe goji.

Preparare crema de branza:
Pastaia de vanilie se desface in doua si se scoate miezul.

Punem pe baie de aburi frisca lichida impreuna cu pastaia de vanilie.
Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul,
adaugam peste frisca lichida omogenizand bine compozitia,apoi lasam sa se raceasca.
Peste acest amestec adaugam branza de vaci si blenduim pana obtinem o pasta mai fina.
 La sfarsit punem goji si amestecam usor.
Asamblare tort:
Blatul se taie in doua parti egale, apoi se insiropeaza cu putin ceai de matcha.
Pe un platou asezam primul blat,crema de branza,iar in crema punem trufele de matcha,acoperim cu alt strat de crema si punem ultimul blat.

 Decoram prajitura cu ciocolata neagra topita si ornam cu goji.

Pofta buna!

Particip cu aceasta reteta la concursul organizat pe blogul Isabelei !

10 comments:

  1. Minunat! Simona lasa-mi te rog pe mail o fotografie cu preparatul sa o pun la sesctiunea de concurs. Mersi!

    ReplyDelete
  2. Arată foarte bine și cred că e foarte delicioasă!

    ReplyDelete
  3. Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!

    ReplyDelete
  4. Un Paste fericit alaturi de cei dragi!

    ReplyDelete
  5. Liniste sufleteasca, belsug si lumina sa iti aduca Sarbatoarea Invierii Domnului. Paste Fericit!!!

    ReplyDelete
  6. Fie ca spiritul Sfant al Sarbatorilor Pascale sa va lumineze sufletele si casele !!!
    PASTE FERICIT !

    ReplyDelete
  7. Ce combinatie misto! E apetisant rau!
    Week-end frumos!

    ReplyDelete