October 16, 2012

Prajitura cu smochine,ciocolata si nuci




Ingrediente
* 300 g smochine
* 200 g unt
* 200 grame ciocolata neagra
* 300 grame zahar
* 100 g nuci tocate marunt
* 150 grame faina
* 4 oua
* 1 lingura esenta rom

 Mod de preparare
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul.
Mixam ouale cu zaharul si esenta de rom pana cand obtinem o crema densa.
Dupa ce s-a topit ciocolata lasam cateva minute sa sa raceasca si o turnam peste amestecul de oua si mixam
pana cand toate ingredientele  se incorporeaza bine.
La sfarsit adaugam faina si  omogenizam bine compozitia.
Amestecul obtinut se toarna intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor (preincalzit la 180 grade)
pentru 25 minute.
Intre timp taiem smochinele felii si pregatim miezul de nuca:






Dupa 15 minute scoatem tava rapid din cuptor  adaugam smochinele taiate felii si miezul de nuca.


Cand este gata lasam prajitura sa se raceasca ,apoi ornam cu sos de ciocolata si decoram cu felii de smochine.




Serviti apoi cu placere!
Pofta buna!

5 comments: