Ingrediente
Pentru cornete | Pentru pasta de somon cu fistic |
---|---|
* 250 g faina integrala de orez | * 350 g somon |
* 100 g unt | * 150 g fistic |
* 2 oua | * 150 g crema de branza cu verdeata |
* 2 linguri smantana | * 30 ml suc de sfecla rosie |
* 1 lingura ulei | * 1 lime |
* 1 lingura zeama de lamaie | * sare, piper |
* sare |
Preparare cornete
Intr-un bol amestecam untul pana devine spuma, adaugam pe rand cele doua oua, smantana, uleiul, sarea, zeama de lamaie, iar la sfarsit faina de orez si framantam pana cand obtinem un aluat potrivit de moale.
Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece timp de 30 - 40 minute.
Cornetele se ung cu unt si faina, scurturand surplusul de faina de pe fiecare forma de cornet.
Pe masa de lucru presarata cu putina faina se intinde o foaie de aluat subtire, se taie fasii dreptunghiulare si se imbraca fiecare rulou in parte.
Pe partea superioara a ruloului facem 3 cerculete si indepartam aluatul.
Se scot de pe cornete cat sunt inca fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca.
Preparare pasta de somon cu fistic
Somonul spalat se taie bucati mici, se condimenteaza, si se pune intr-o tava termorezistenta stropita cu ulei de masline.
Dam tava la cuptor timp de 25 - 35 minute.
Somonul racit se blenduieste, apoi se amesteca cu crema de branza cu verdeata, sucul de sfecla rosie pana obtinem o pasta omogena.
Cu ajutorul unui pos umplem fiecare cornet si il decoram cu fistic tocat marunt, apoi se pot servi.
Ce faine sunt!! Interesanta reteta!
ReplyDeleteAm venit sa vad si eu ce bunatate ai gatit cu somon :)
ReplyDeleteGrozav de bine arata, sunt o bunatate!! Pupici
Multumesc Simona!
ReplyDeleteMultumesc Paula,e preferatul meu somonul , au fost foarte bune cornetele!
ReplyDeletePupici!