November 13, 2012

Cornete umplute cu pasta de somon si fistic



Ingrediente

Pentru cornete Pentru pasta de somon cu fistic
* 250 g faina integrala de orez                                    * 350 g somon
* 100 g unt * 150 g fistic
* 2 oua * 150 g crema de branza cu verdeata
* 2 linguri smantana * 30 ml suc de sfecla rosie
* 1 lingura ulei * 1 lime
* 1 lingura zeama de lamaie * sare, piper
* sare
Mod de preparare

Preparare cornete
Intr-un bol amestecam untul pana devine spuma, adaugam pe rand cele doua oua, smantana, uleiul, sarea, zeama de lamaie, iar la sfarsit  faina de orez si framantam pana cand obtinem un aluat potrivit de moale.
Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece timp de 30 - 40 minute.
Cornetele se ung cu unt si faina, scurturand surplusul de faina de pe fiecare forma de cornet.
Pe masa de lucru presarata cu putina faina se intinde o foaie de aluat subtire, se taie fasii  dreptunghiulare si se imbraca fiecare rulou in parte.
Pe partea superioara a ruloului facem 3 cerculete si indepartam aluatul.


Dam cornetele la cuptor timp de 10 - 15 minute.


Se scot de pe cornete cat sunt inca fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca.

Preparare pasta de somon cu fistic
Somonul spalat se taie bucati mici, se condimenteaza, si se pune intr-o tava termorezistenta stropita cu ulei de masline.
Adaugam  100 g fistic tocat marunt, zeama si cateva felii de lime.

Dam tava la cuptor timp de 25 - 35 minute.
Somonul racit se blenduieste, apoi se amesteca cu crema de branza cu verdeata, sucul de sfecla rosie pana obtinem o pasta omogena.

Cu ajutorul unui pos umplem fiecare cornet si il decoram cu fistic tocat marunt, apoi se pot servi.









4 comments:

  1. Ce faine sunt!! Interesanta reteta!

    ReplyDelete
  2. Am venit sa vad si eu ce bunatate ai gatit cu somon :)
    Grozav de bine arata, sunt o bunatate!! Pupici

    ReplyDelete
  3. Multumesc Paula,e preferatul meu somonul , au fost foarte bune cornetele!
    Pupici!

    ReplyDelete