Ingrediente:
* 1 kg dovleac placintar
* 800 g zahar
* 2 portocale
* 2 cani de apa
* 3 pastai de cardamom
Mod de preparare:
Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici.
Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la portocale ,cateva bucati din coaja acestora si pastaile de cardamom zdrobite.
Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aproximativ 25 minute).
Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 30- 35 minute.
Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului.
Cand dulceata are consistenta dorita se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se poate servi dimineata la micul dejun, alaturi de o felie de paine prajita si o ceasca de cafea.
Pofta buna!
Particip cu aceasta reteta la Concurs de toamna.Dulce organizat de Foodie Family si Flanco .
Mvai ce bine arata . . . cred ca este delicioasa !!
ReplyDeleteMultumesc Alex,e foarte buna si parfumata!
ReplyDeleteMmmm, tare bună trebuie să fie!
ReplyDeleteE foarte buna Alina!
DeleteImi place tare ce vad, iar de lingurite ce sa mai zic....
ReplyDeleteMultumesc Dana!
DeleteAre o culoare superba, cred ca-i buna si parfumata. Pup!
ReplyDeleteE foarte buna si parfumata!
DeletePupici!
N-am mancat niciodata, dar cred ca-i delicioasa!!!
ReplyDeleteSi eu am facut anul asta prima data si chiar a iesit foarte buna!
DeleteCe multe arome,cred ca este grozava!Pup!
ReplyDeleteMultumesc DiaMar!
DeleteTe pup!
Sunt superbe pozele!! De dulceata nu mai zic, ca este o nebunie!!!
ReplyDeletezici ca-i de portocale , sunt sigura ca este delicioasa !
ReplyDeleteDe dovleac cu portocala....e foarte delicioasa!
DeleteFelicitari, arata minunat!
ReplyDeleteMultumesc Any!
Delete