January 18, 2013
Briose cu cafea
Astazi va las cateva briose cu cafea...
Se fac foarte usor si sunt foarte delicioase!
Ingrediente:
* 4 oua
* 6 linguri zahar brun
* 30 ml cafea cu cardamom
* 8 linguri faina
* 1 lingura pudra de roscove
* 1 praf de copt
* 70ml frisca lichida pentru decor
* 1 zahar vanilat
Mod de preparare:
Se prepara o cafea concentrata din o ceasca de apa, jumatate lingurita zahar, o pastaie de cardamom despicata si doua lingurite de cafea.
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu zaharul brun.
Se adauga cafeaua racita amestecand usor.
Se cerne faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, apoi se adauga in compozitia de oua, omogenizand bine intregul amestec.
Compozitia obtinuta se toarna in formele "cescute" din silicon ,si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.
Intre timp se mixeaza frisca cu zaharul vanilat.
Dupa ce s-au copt briosele se lasa cateva minute sa se raceasca ,apoi se decoreaza cu frisca si boabe de cafea.
Serviti cu placere!
Etichete:
Prajituri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ce forme drăguțe! Le mănânci din priviri.
ReplyDeleteMultumesc Alina!
Deleteunde ai gasit pudra de roscove?
ReplyDeletePudra de roscove gasesti in orice magazin Plafar, si am vazut si pe la kaufland daca nu ma insel, dar gasesti in general la magazinele naturiste.
Deletevreaauuu :((((
ReplyDeleteHai pana la Iasi !:))
DeleteLIKE!!! De la forme, la micile delicii, pentru toate un mare LIKE!
ReplyDeleteMultumesc Cristina!
DeleteFoarte,foarte frumos.
ReplyDeleteDe unde ai formele?
Te pup!
Multumesc DiaMar!!!
DeleteFormele sunt de aici : http://briosetorturiprajituri.wordpress.com/ustensile/diverse-ustensile/
Minunate sunt cescutele... e o prezentare super! Pup!
ReplyDeleteMultumesc frumos Sara!
DeleteO prezentare superba, imi place maxim! Mi-au ramas si mie ochii la "cescute"...sunt de maxim efect!
ReplyDeleteMultumesc Liana !!!
ReplyDelete