January 7, 2013

Pasta de linte cu legume coapte

Bine v-am regasit in noul an!
Va urez tuturor un an minunat, plin de sanatate si implinirea tuturor dorintelor!


Pentru ca imi place foarte mult lintea am incercat aceasta pasta de linte cu legume coapte, rezultatul....un deliciu !!!






Ingrediente:
* 1 cutie de linte (Bonduelle am folosit eu)
* 100 g smantana de casa
* 100 g seminte de dovleac
* 7 morcovi mici
* 5 pastarnaci
* 2 ardei kapia
* 3 cepe rosii
* 2 cepe albe
* 2 capatani usturoi
* 1 dovlecel
* ierburi de Provence
* cimbru verde
* ulei de masline
* sare de mare
* piper

Mod de preparare:
Legumele curatate si spalate se taie bucati,se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu putin ulei de masline.
Se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence, cateva fire de cimbru verde, se adauga cateva seminte de dovleac si se da tava in cuptorul  preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute.
Lintea se fierbe timp de 20 minute,apoi se strecoara.
Intr-un blender se pun legumele coapte,lintea fiarta si se formeaza o pasta.
Se adauga smantana de casa si semintele de dovleac ramase.
Se condimenteaza cu sare , piper dupa gust si se poate servi.






Pofta buna!

13 comments:

  1. Replies
    1. Ma bucur ca iti place Alina, e foarte sanatoasa!

      Delete
  2. cata sanatate in mancarica ta! imi place mult!

    ReplyDelete
  3. Chiar aveam o punguta de linte caruia nu-i gaseam reteta :) Banuiesc ca merge fiarta si folosita ca cea de la conserva..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. La cum arata, te cred pe cuvant ca-i buna!

    ReplyDelete
  6. Arata foarte bine!
    La multi ani!

    ReplyDelete
  7. Tare buna trebuie sa fie,yummy!
    Pup

    ReplyDelete