June 20, 2013

Dulceata de trandafiri







Ingrediente
* 250 g petale de trandafiri
* 1 kg  zahar
* 1 l apa
* 1 lamaie

Mod de preparare
Se desprind cu grija petalele de trandafir, se spala sub jet de apa rece, si se lasa la scurs.
Petalele de trandafiri se freaca cu zeama de lamaie amestecata cu o lingura de zahar si se lasa deoparte.
Apa cu zaharul se fierb aproximativ  15 minute pana cand  siropul incepe sa se lege.
Se adauga petalele de trandafir si se fierbe la foc mare timp de 20 minute.

Adunam spuma care se formeaza.
Se incearca daca dulceata este gata punand putina dulceata intr-o farfuriuta si daca siropul este legat atunci dulceata este gata.
Se pune dulceata  in borcane sterilizate ,se lasa sa se raceasca si se pastreaza la loc uscat si racoros.








4 comments:

  1. Nu am facut niciodata dar imi place mult dulceata asta! Ce frumoase poze ai aici si ce flori frumoase :)

    ReplyDelete
  2. Minunate fotografii! Si eu iubesc dulceata asta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc doamna Geta !E una din preferatele mele !

      Delete