Ingrediente
* 250 g petale de trandafiri
* 1 kg zahar
* 1 l apa
* 1 lamaie
Mod de preparare
Se desprind cu grija petalele de trandafir, se spala sub jet de apa rece, si se lasa la scurs.
Apa cu zaharul se fierb aproximativ 15 minute pana cand siropul incepe sa se lege.
Se adauga petalele de trandafir si se fierbe la foc mare timp de 20 minute.
Adunam spuma care se formeaza.
Se incearca daca dulceata este gata punand putina dulceata intr-o farfuriuta si daca siropul este legat atunci dulceata este gata.
Se pune dulceata in borcane sterilizate ,se lasa sa se raceasca si se pastreaza la loc uscat si racoros.
Nu am facut niciodata dar imi place mult dulceata asta! Ce frumoase poze ai aici si ce flori frumoase :)
ReplyDeleteMultumesc Paula!
DeleteMinunate fotografii! Si eu iubesc dulceata asta.
ReplyDeleteMultumesc doamna Geta !E una din preferatele mele !
Delete