Ingrediente
Pentru aceasta prajitura folosim doua blaturi.
Primul blat | Al doilea blat | Crema de zmeura |
---|---|---|
* 6 oua | * 3 oua | * 500 g zmeura |
* 6 linguri zahar fin | * 3 linguri zahar fin | * 250 g zahar |
* 6 linguri faina | * 2 linguri faina | * 250 g mascarpone |
* esenta de vanilie | * 1 lingura cacao | * 200 g smantana grasa |
* 1 zahar vanilat | * 1 zahar vanilat | * 500 g zahar pudra |
* agar-agar |
Crema de vanilie | Pentru decor |
---|---|
* 3 galbenusuri | * 100 g ciocolata topita |
* 200 ml frisca lichida | * fructe Physalis |
* 150 g zahar fin | |
* 100 g unt | |
* o pastaie de vanilie | |
* 5 fructe Physalis |
Mod de preparare
Preparare primul blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile si esenta de vanilie continuand mixarea.
La sfarsit punem faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit
la 180 grade timp de 25- 30 minute.
Preparare al doilea blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile continuand mixarea.
La sfarsit punem faina amestecata cu cacaua trecute prin sita,incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit
la 180 grade timp de 25- 30 minute.
Preparare crema de zmeura
Intr-o craticioara punem zmeura amestecata cu 150 g zahar si punem pe foc pana cand zaharul se dizolva complet.
Adaugam praful de agar si fierbem pe foc mic 1 minut.
Mascarpone se mixeaza cu 50 g zahar pana cand acesta s-a topit complet.
Smantana se bate spuma tare cu zaharul ramas.
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu smantana se adauga piureul de zmeura racit si se amesteca usor.
Se da crema la frigider aproximativ o ora.
Preparare crema de vanilie
Galbenusurile amestecate cu zaharul si pastaia de vanilie despicata se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingrosa,apoi se lasa la rece.
Se adauga untul topit si racit.
Din fructele de physalis facem un piure pe care il adaugam in compozitia de mai sus.
Se adauga frisca batuta nu prea tare si se amesteca usor.
Crema obtinuta se da la figider timp de o ora.
Asamblare si decorare prajitura
Blatul alb se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit obtinut din apa, zahar si esenta de vanilie.
Insiropam si blatul maro.
In tava in care am copt blaturile tapetata cu folie alimentara punem primul strat de blat alb, crema de zmeura, blatul maro,crema de vanilie (lasam foarte putina pentru decor) si restul de blat alb ramas.
Se da tava la frigider pentru cateva ore sau lasam peste noapte.
A doua zi se transfera prajitura pe un platou si se orneaza cu restul de crema de vanilie.
Se decoreaza cu ciocolata topita , fructe physalis, si se portioneaza dupa placul fiecaruia.
arata fantastic!
ReplyDeleteMultumesc Adnia!
DeleteNu pot spune decat atat : SUPERB!!!
ReplyDeleteCe aromata trebuie sa fie, ador zmeura! Aspect de nota 10.
ReplyDeleteSi mie imi place enorm de mult zmeura!
DeleteMultumesc pentru vizita Valentina!
Cu zmeura cred ca este super delicioasa!
ReplyDeleteMultumesc Cristina!
DeleteGrozav de bine arata!! De buna nici nu ma indoiesc, la ce arome grozave ai pus acolo!
ReplyDeleteMultumesc Paula!
Delete