Ingrediente
* 6 oua
* 6 linguri zahar
* 6 linguri faina
* 1 lingurita cacao
* esenta de bergamota
* 500 g visine
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de bergamota continuand mixarea.
La sfarsit adaugam faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Luam intr-un bol putina compozitie si o amestecam cu cacaua.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia alba apoi cea maro si cu ajutorul unei scobitori amestecam usor.
Visinele fara samburi se dau prin putina faina si se pun peste compozitia de mai sus.
Dam tava la cuptorul preincalizit la 180 grade timp de 30- 35 minute.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Mmm ce mult imi place!!!
ReplyDeleteMultumesc Rocsy !!!
Deletefac si eu ceva asemanator , este foarte buna , eu o insiropez !
ReplyDeleteMultumesc Coco, data viitoare o insiropez si eu !
DeleteFoarte buna prajiturica ta , as fi curioasa ce gust ii da esenta de bergamota pentru ca nu am folosit niciodata si suna tare interesant
ReplyDeleteMultumesc Dorina, esenta de bergamota este o esenta de citrice lamaie si portocale, e preferata mea.Eu o cumpar de aici :http://www.pastaidevanilie.ro/esente/138-esenta-de-bergamota.html
DeleteCe frumos arata, un joc de culori si arome!!
ReplyDeleteBuna si pufoasa!
ReplyDeleteMultumesc !!!
DeletePare un deliciu si usor de facut cu ce ai in casa...dar specifica mereu in care tava se preteaza o compozitie - cea mare, a cuptorului - sau una dreptunghiulara?!?! Nina
DeleteTava are dimensiunile 33 X 22 cm.
DeleteBuna, se face fara praf de copt?
ReplyDeleteSe face fara praf de copt?
ReplyDeleteDa Cristina,fara praf de copt!
ReplyDelete