Ingrediente
Pentru salata | Pentru cosuletele de parmezan |
---|---|
* 2 vinete mari | * 50 g parmezan ras |
* 1/2 ceapa mica | * un varf cutit pesmet |
* 50 ml ulei de masline | |
* jumatate lingurita seminte de negrilica | |
* frunze de busuioc tocate marunt | |
* 1 lingurita zeama de lamaie | |
* sare de mare |
Mod de preparare
Preparare salata
Vinetele se coc pe o suprafata incinsa ori pe flacara, pana cand coaja li se carbonizeaza si miezul devine moale.
Cand vinetele sunt bine coapte, se scot de pe gratar si se aseaza intr-o sita asezata deasupra unui vas de colectare, se presara cu putina sare si se acopera cu un capac.
Se lasa sa se raceasca complet, timp in care se vor scurge de lichidul amarui pe care il contin .
Vinetele se curata bine de coaja.
Se toaca vinetele bine de tot folosind un cutit ceramic,sau cu un satar din lemn.
Vinetele tocate se pun intr-un castron si se adauga ulei de masline turnand in fir subtire in timp ce se freaca bine cu o lingura de lemn, invartind intr-un singur sens.
Dupa incorporarea uleiului se adauga ceapa tocata marunt, semintele de negrilica, frunzele de busuioc, zeama de lamaie si sarea de mare dupa gust.
Preparare cosulete de parmezan
Se amesteca parmezanul cu pesmetul.
Se incinge o tigaie de teflon si in momentul in care s-a incalzit bine se pune parmezanul in tigaie si se netezeste cu dosul lingurii.
In 2 minute incep sa se rumeneasca marginile, si se desprinde rozeta de parmezan cu ajutorul unei spatule.
Se aseaza pe un pahar intors cu gura in jos si cat e fierbinte,se modeleaza rozeta sub forma de cosulet si se lasa sa se raceasca..
Se procedeaza la fel si cu restul de parmezan.
Cosuletele se umplu cu salata de vinete si se decoreaza cu seminte de negrilica.
No comments:
Post a Comment