Ingrediente
Pentru blat | Pentru crema de alune de padure, migdale si nuci caramelizate |
---|---|
* 4 oua | * 300 g alune de padure, migdale, nuci |
* 4 linguri zahar fin | * 150 g zahar |
* 4 linguri faina | * 2 galbenusuri |
* 70 g alune de padure,migdale si nuci caramelizate | * 70 g zahar fin |
* 1 lingurita cacao | * 70 g unt |
* 1 lingurita extact de vanilie | * 70 ml frisca lichida |
Mod de preparare
Preparare blat
Albusurile se mixeza cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul .
Se adauga si galbenusurile unul cate unul continuand mixarea.
Alunele de padure, migdalele si nucile caramelizate se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se adauga peste amestecul de mai sus.
Se adauga si extractul de vanilie .
Faina amestecata cu cacao se cerne si se adauga treptat amestecand cu o spatula de jos in sus.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 minute.
Preparare crema de alune de padure, migdale si nuci caramelizate
Alunele de padure, migdalele si nucile se prajesc putin in cuptor.
Intr-un vas topim zaharul, apoi adaugam alunele de padure,migdalele si nucile amestecand mereu.
Alunele, migdalele si nucile caramelizate se scot pe o folie de aluminiu si se lasa sa se raceasca.
Se maruntesc mai intai cu un cutit (se pastreaza cateva pentru a decora tortul ), restul se pun in robotul de bucatarie obtinand granule mici.
Galbenusurile amestecate cu zaharul se pun pe baie de abur amestecand mereu pana cand se dizolva intreaga cantitate de zahar.
Se da de pe foc, se adauga untul taiat cubulete, se amesteca usor, si se lasa la racit.
Frisca se bate si se amesteca cu crema de oua si unt.
La sfarsit punem alunele de padure, migdalele si nucile maruntite amestecand foarte bine.
Se lasa crema la frigider aproximativ o ora.
Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale ,si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si 1 lingurita de extract de vanilie.
Se aseaza primul blat pe un platou, se pune crema de alune ,migdale si nuci caramelizate (pastrand putina crema pentru ornare ) si al doilea blat.
Se imbraca tortul in crema si se decoreaza cu alunele de padure ,migdale si nucile caramelizate.
Imi plac enorm combinatiile cu nuci caramelizate! Excelent!
ReplyDeleteMultumesc Teo !
DeleteVai, cum arata!!! Neaparat trebuie sa-l fac si eu!!!
ReplyDeleteImi place foarte tare noua fata a blogului, mai ales ca si pozele sunt mult mai clare! :) Era pacat de bunatatile pe care le faci sa nu se vada calumea! :)
Pup
Multumesc Simona ! Pupici!
DeleteNuci, caramel, alune si migadale... hmmm! Cred ca e o nebunie tortul asta!
ReplyDeleteA fost bun tare !!!
DeleteSuperb tortul!
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteArata foarte bine! Felicitari pentru prezentare. De gust pot spune ca-i super-delicios.
ReplyDeleteMultumesc Valentina !
DeleteArata intr-un mare fel! Minunat.... servesc si eu! Pup!
ReplyDeleteMultumesc !
ReplyDelete