Un tort usor mentolat, dar foarte delicios.....!
Pentru acest tort folosim doua blaturi unul alb si unul cu cacao.
Ingrediente
Pentru blatul alb | Pentru blatul maro | Pentru crema de ciocolata alba si menta |
---|---|---|
* 3 oua | * 3 oua | * 200 g ciocolata alba |
* 3 linguri zahar fin | * 3 linguri zahar | * 200 g mascarpone |
* 3 linguri faina | * 3 linguri faina | * 100 ml frisca lichida |
* esenta de bergamota | * 1 lingurita extract de vanilie | * 100 ml sirop de menta |
* coaja de lamaie confiata | * 1 lingurita cacao | * 50 g unt |
Mod de preparare
Preparare blat alb
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Se adauga galbenusurile, apoi esenta de bergamota si coaja de lamaie confiata .
La sfarsit se adauga faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.
Preparare blat maro
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Se adauga galbenusurile, apoi extractul de vanilie.
Se cerne faina amestecata cu cacao si se adauga in amestecul de mai sus incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.
Preparare crema de ciocolata alba si menta
Ciocolata alba se topeste pe baie de abur impreuna cu untul si frisca lichida, apoi se lasa cateva minute sa se raceasca.
Mascarpone se mixeaza impreuna cu siropul de menta si se adauga peste ciocolata continuand mixarea.
Crema obtinuta se da la frigider pentru aproximativ o ora.
Asamblare si decorare tort
Din fiecare blat cu ajutorul unei forme cu diametru mai mic decat al blaturilor se decupeaza cate un cerc mai mic.In golul din blatul alb se aseaza decupajul cu cacao si invers.
Blaturile se insiropeaza cu sirop de menta.
Pe un platou se pune primul blat, apoi se adauga crema de ciocolata alba si menta si se acopera cu ultimul blat.
Se da tortul la frigider pentru cel putin 2 ore.
Se imbraca tortul intr-un strat subtire de unt, apoi se acopera cu pasta de zahar si se decoreaza cu flori din pasta de zahar.
Ce vesel și frumos e atât la exterior cât și la interior! Ai meșterit ceva la el :).
ReplyDeleteMultumesc Alina, e ceva de munca dar se merita! Pupici !
Deletevreau si eu o feliuta!!
ReplyDeleteCu mare drag !
Deletesuperb!!!
ReplyDeleteMultumesc Simona !
DeleteAspectuos si delicios! Si sigur s-a terminat imediat, asa ca nu am decat sa salvez reteta.
ReplyDeleteMultumesc Valentina ! A fost tare tare bun!
DeleteEste atat de frumos!De gust nu mai spun,este super!
ReplyDeleteMultumesc DiaMar !
Delete