Pentru astazi v-am pregatit doua retete, una dintre ele fiind foarte speciala pentru ca imi aduce aminte de copilaria mea petrecuta la tara , alaturi de oamenii cei mai dragi din viata mea.
Le-am pregatit cu drag si pentru invitatia la Sunday Lunch , un proiect minunat gazduit in fiecare duminica de Diana , posesoarea minunatului blog Disturbingly Delicious .
Petrecandu-mi copilaria la tara,in liniste,alaturi de oameni dragi mie, bunicii si bunicile mele,imi aduc aminte cu mare drag de sfarsiturile de saptamana cand mama impreuna cu bunicile pregateau masa de pranz.
Intotdeauna bucatele erau pregatite cu ingrediente din resursele proprii,cu fructe si legume proaspete din gradina,si intotdeauna se pregatea ceea ce ne placea mai mult.
Astazi incerc si eu pe cat se poate sa pastrez traditia, pregatind la fiecare sfarsit de saptamana pranzul de duminica.
Pentru astazi am ales sa pregatesc ciocolata de casa cu nuci preferata mea din copilarie ,si piept de rata cu ananas.
Ingrediente
* 1 piept de rata
* 1 conserva ananans
* 1 lingurita ghimbir proaspat ras
* 1 lingura miere
* 2 morcovi
* 3 catei usturoi
* 3 linguri sos de soia
* 70 g seminte de rodie
* piper boabe mozaic
* ulei de masline
* sare de mare
* 100 g orez
Mod de preparare
Pieptul de rata se dezoseaza, se spala, apoi se cresteaza pe partea cu piele.
Se pregateste o marinata din sucul de ananas ,sosul de soia, mierea de albine,usturoiul zdrobit, ghimbir,piperul mozaic si sarea de mare.
Se lasa pieptul de rata in marinata nu mai mult de 30 minute.
Se scoate pieptul de rata din marinata si se prajeste in ulei de masline timp 2- 3 minute pe fiecare parte.
Intr-o tava se pune ananasul, morcovul curatat si taiat bucati mai mici, semintele de rodie, pieptul de rata, amestecul de marinata si se da la cuptor aproximativ 15- 20 minute.
Pieptul de rata cu ananas se serveste alturi de o garnitura de orez.
Va doresc o duminica frumoasa oriunde v-ati afla!
Astazi am facut ciocolata si eu!
ReplyDeleteMinunat arata!
Multumesc DiaMar !
DeleteDelicioase ambele retete!! Ciocolata de casa n-am mai facut de mult... Iar rata cu ananas, n-am mancat niciodata :)
ReplyDeleteMultumesc Simona! Merita incercate ambele retete! :)
DeleteGrozav meniu, le-as devora fara sa clipesc!
ReplyDeleteMultumesc Paula !
Deleteun desert reusit si dulce si foarte sanatos, binevenit dupa o cina asa apetisanta, usoara si savuroasa, ambele au iesit super si merita incercate :)
ReplyDelete