February 24, 2014

Tort cu crema de ciocolata,visine si merisoare

De Dragobete astazi va las un tort....cu ciocolata, multa ciocolata, visine si merisoare!
Usor de facut si foarte delicios!


Ingrediente

Pentru blat Pentru crema
* 4 oua* 300 g ciocolata neagra
* 4 linguri faina* 100 ml frisca lichida
* 4 linguri zahar fin* 50 g unt
* 1 lingurita extract de vanilie                      * 100 g merisoare
* coaja de lamaie* visine (eu am folosit din compot)


Mod de preparare

Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.Se adauga treptat galbenusurile, extractul de vanilie si coaja de lamaie .
La sfarsit adaugam faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare crema
Ciocolata neagra se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si frisca lichida.
Se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga visinele din compot (fara samburi), si merisoarele, amestecand usor.Se da crema la rece pentru cel putin o ora.


Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale.
Tava in care am copt blatul se inveleste cu o folie alimentara, se pune primul blat pe care il insiropam cu putin compot, se adauga crema de ciocolata apoi al doilea blat.Se da tava la rece pentru cel putin doua ore.
Se scoate tortul din tava indepartand folia, se aseaza pe un platou, se unge cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar decorand dupa bunul plac, eu am ales sa il decorez cu inimioare din pasta de zahar.
Se portioneaza si se serveste alaturi de omul drag ! :)
Sa fiti iubiti / iubite !!!













5 comments:

  1. arata super delicios, cremos si foarte frumos..un desert excelent care merita impartit cu persoana draga sau familia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase Aurica !!! :)

      Delete