De curand a aparut leurda prin piete, asa ca mi-am luat si eu cateva legaturi.
Cu o parte am facut pentru prima data pesto de leurda ...cu pesto am facut stiuca cu pesto de leurda, ciuperci si rosii, rulada de pui cu pesto de leurda si foi nori .. iar cu frunzele de leurda ramase am gatit orez cu leurda si urzici ...(urmeaza sa postez in curand retetele)!
N-am facut pana acum pesto si drept sa spun rau imi pare, imi place foarte mult rezultatul final.
In reteta originala se folosesc seminte de pin ,eu le-am terminat si nu am mai apucat sa cumpar altele,dar le-am inlocuit cu seminte de negrilica.
Ingrediente
* 2 legaturi de leurda
* ulei de masline extravirgin
* 50 g parmezan
* sare de mare
* seminte de negrilica
Mod de preparare
Leurda se spala si se lasa la scurs.
In blender se pun semintele de negrilica si parmezanul, se paseaza , apoi se adauga frunzele de leurda .
Se adauga uleiul de masline extravirgin si sarea de mare .
Pesto de leurda se pastreaza in borcane inchise ermetic,adaugand deasupra putin ulei de masline.
Urmeaza in curand retetele cu pesto si leurda ! :)
vaaaai, ce bun! uite ca la pesto de leurda nu m-as fi gandit, dar sigur voi face si eu! multumesc pt. idee!
ReplyDeleteSper ca anul asta sa nu uit, din nou, sa fac pesto de leurda! Tare sunt curioasa de gust..
ReplyDelete