April 28, 2014

Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac




Ingrediente

* 200 g hrisca
* 200 g mac
* 2 dovleci mici
* 2 morcovi

* 1 cartof
* 2 oua
* 1 lingurita gris
* 1 ceapa mica
* 1 catel usturoi
* cateva fire de patrunjel verde
* cimbru verde
* sare de mare
* piper


Mod de preparare


Hrisca se pune intr-o sita si se spala sub jet de apa rece.
Se transfera intr-un vas mai mare, se acopera cu apa si se lasa aproximativ 2 - 3 ore.
Dovleceii, morcovii , cartoful se curata, se spala, se dau prin razatoare si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Intr-un vas punem legumele, hrisca scursa bine de apa, ouale, grisul, cimbrul, sarea , piperul si omogenizam bine compozitia.



Cu mainile usor umede se ia cate putin din amestecul de mai sus si  se modeleaza chiftele, care se dau prin mac, apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se da tava in cuptorul preincazlit la 180  grade timp de 30-35 minute, timp in care se intorc si pe partea cealalta.
Se servesc calde sau reci.





2 comments:

  1. Minunata idee.Am sa le incerc neaparat ! Pupici

    ReplyDelete
  2. Multumesc Flory, sa stii ca sunt foarte bune, eu am luat o pauza de la carne si am zis sa incerc si altceva si chiar s-a meritat ! :)

    ReplyDelete