Ingrediente
* 200 g hrisca
* 200 g mac
* 2 dovleci mici
* 2 morcovi
* 1 cartof
* 2 oua
* 1 lingurita gris
* 1 ceapa mica
* 1 catel usturoi
* cateva fire de patrunjel verde
* cimbru verde
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Hrisca se pune intr-o sita si se spala sub jet de apa rece.
Se transfera intr-un vas mai mare, se acopera cu apa si se lasa aproximativ 2 - 3 ore.
Dovleceii, morcovii , cartoful se curata, se spala, se dau prin razatoare si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Intr-un vas punem legumele, hrisca scursa bine de apa, ouale, grisul, cimbrul, sarea , piperul si omogenizam bine compozitia.
Cu mainile usor umede se ia cate putin din amestecul de mai sus si se modeleaza chiftele, care se dau prin mac, apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se servesc calde sau reci.
Minunata idee.Am sa le incerc neaparat ! Pupici
ReplyDeleteMultumesc Flory, sa stii ca sunt foarte bune, eu am luat o pauza de la carne si am zis sa incerc si altceva si chiar s-a meritat ! :)
ReplyDelete