Ingrediente
* 3 feniculi
* 1 ceapa rosie
* 1 lingura zahar brun
* 1 lingura otet balsamic
* 1 lingura ulei de masline
* 50 ml vin alb
* seminte de negrilica
* sare de mare
* piper
Mod de preparare
Bulbii de fenicul se spala, se sterg cu un servet de hartie si se taie felii subtiri.
Ceapa rosie se curata, se spala si se taie julien.
Intr-o cratita se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa rosie, feniculii si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie putin.
Se adauga zaharul brun, otetul, vinul alb, piperul, semintele de negrilica, sarea si se lasa la foc mic timp de o ora.
Feniculul caramelizat se poate pastra in borcane care se inchid bine ermetic, se poate folosi la fripturi, peste, tarte sau se serveste ca atare cu paine prajita.
Interesant! Asa caramelizat înca nu am probat. Merci de idee!
ReplyDeleteSi eu am facut pentru prima data, a fost foarte bun Maya !!!
Delete