Ingrediente
Pentru macarons | Pentru crema |
---|---|
* 90 g albus | * 100 g ciocolata neagra |
* 70 g zahar tos | * 50 g migdale si nuca macinate |
* 70 g faina de migdale | * 50 g smantana grasa |
* 180 g zahar pudra | * un cub de unt |
* un praf pudra de roscove |
Mod de preparare
Preparare macarons
Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cerne de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .
Se adauga pudra de roscove.
La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestecand cu o spatula de sus in jos.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pune compozitia in forma de cerculete .
Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute .
Se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.
Preparare crema de ciocolata, migdale si nuca
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si smantana .
Se lasa cateva minute sa se raceasca si se amesteca cu migdalele si nucile macinate, amestecand usor.
Se lipesc cate doi cu crema de ciocolata, migdale si nuca .
Observatii
Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 3 tavi, daca doriti mai putini puteti injumtati cantitatile.
Faina de migdale mi-am facut-o eu acasa din migdale intregi (Solaris) macinate intr-o rasnita.
Neaparat sa cantariti toate ingredientele!
Eu le-am facut pentru prima data si mi-au iesit, mai am de lucrat insa pana cand vor iesi perfecti !
Sunt foarte frumoase, imi place ca au carapacea fina si neteda, aproape ca o simt numai privind fotografiile :)
ReplyDelete