Dupa ce am facut feniculul caramelizat , mi-a venit ideea sa fac si cateva tarte.
Am mai pus ce mai aveam prin frigider, adica niste rosii uscate, branza camembert care e printre preferatele mele si au iesit niste tarte grozav de bune !
Ingrediente
Pentru aluat | Pentru umplutura |
---|---|
* 300 g faina | * fenicul caramelizat |
* 150 g unt | * rosii uscate |
* 2 oua | * branza camembert |
* 1 lingura lapte rece | |
* cimbru si busuioc uscat | |
* 1 praf de sare |
Preparare aluat pentru mini tarte
Se amesteca faina cu sarea, untul si se framanta usor.
Se adauga ouale, laptele rece, cimbrul si busuiocul uscat si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic.
Se impacheteaza intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste formele de mini tarte unse in prealabil cu unt.
Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Se taie branza camembert in bucati potrivite .
In fiecare mini tarta se pune fenicul caramezliat, rosii uscate si bucati de branza camembert.
Se dau tartele la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 - 30 minute.
Se servesc calde sau reci !
No comments:
Post a Comment