April 16, 2014

Tort cu crema de ciocolata



Ingrediente

Pentru blat Pentru crema Pentru decor
* 3 oua * 200 ml smantana grasa * 250 g biscuiti obisnuiti
* 3 linguri de zahar fin * 100 g ciocolata neagra * 70 ml lapte
* 3 linguri apa calda * 50 g unt * 70 g ciocolata neagra
* 1 lingura cacao * 2 linguri miere de albine              * 50 g unt
* 1 lingurita praf de copt         * pasta de zahar
* 1 lingurita esenta de rom * 100 g ciocolata neagra
* 50 g biscuiti obisnuiti * 50 g unt
* 70 g frisca lichida

Mod de preparare

Preparare blat
Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua, amestecand cu un tel.
Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.
La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.
Se pune compozitia  intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30 minute.

Preparare crema
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.
Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.
Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si se da la rece pentru cel putin o ora.

Preparare oua pentru decor
Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.
Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.
Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.

Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insirpoeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de rom.
Se aseaza primul blat pe un platou se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului) si se aseaza al doilea blat. Se da la frigider cel putin doua ore.
Intre timp topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul si frisca lichida. Se lasa sa se raceasca cateva minute.
Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece  pentru cel putin 30 minute.
Se dezlipesc liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.
Se imbraca tortul cu crema de ciocolata si se decoreaza cu  liniile de ciocolata si cu ouale imbracate in pasta de zahar.





4 comments:

  1. Daca este vorba de ciocolata eu nu lipsesc!

    ReplyDelete
  2. Arata superb! Mi-ai facut o pofta...

    ReplyDelete
  3. Ce apetisant arata, musc din monitor! Sarbatori fericite iti doresc!

    ReplyDelete
  4. Super e colega,felicitari

    ReplyDelete