Cornuletele astea imi aduc mereu aminte de copilaria mea, cand mama mi le facea de sarbatori, printre zeci de feluri de prajituri pe care le facea cornuletele erau preferatele mele.
Mi-am adus acum aminte de ele, imi adusesem de acasa untura de vreo cateva ori dar n-apucasem sa le fac, insa acum a venit si randul lor.
Asadar avem nevoie de :
* 150 g untura
* 2 galbenusuri
* 100 g smantana
* 1 lingurita extract de vanilie
* 1 praf de sare
* faina cat cuprinde
* zahar pudra pentru pudrat
* rahat
Mod de preparare
Intr-un bol se mixeaza untura cu sarea, galbenusurile si extractul de vanilie.
Se adauga smantana omogenizand bine compozitia.
Faina se cerne si se adauga treptat peste amestecul de mai sus,
la inceput mixam iar cand incepe compozitia sa se intareasca framantam cu mana pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Aluatul se infoliaza si se pune la frigider pentru 30 minute.
Intre timp rahatul se taie bucati potivit de mici.
Se scoate aluatul din frigider se intinde pe masa de lucru infainata , se taie triunghiuri ,se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza.
Se aseaza conruletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 - 25 minute.
Se scot din tava fierbinti si se dau prin zahar pudra, se lasa sa se raceasca apoi se servesc.
Si ptr mine cornuletele sunt unul din dulcele copilariei, un dulce pe care-l mananc oricand, cu mare pofta!!
ReplyDeletece bine arata , trebuie sa fac si eu ca miai facut pofta ...
ReplyDelete