Ingrediente
* 4 oua
* 4 linguri zahar tos
* 4 linguri faina
* 1 lingurita apa de trandafir
* 200 g capsune
* 200 g rubarba
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca la bezea.
Se adauga treptat galbenusurile continuand mixarea, apoi se adauga apa de trandafir.
Se pune faina cernuta si se amesteca compozitia cu ajutorul unui tel.
Rubarba se spala , se curata tijele apoi se taie in bucati aproximativ egale.
Capsunile se curata ,se spala si se taie in doua.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se adauga rubarba si capsunile.
Se da la cuptorul preincazlit la 180 grade timp de 30 minute.
Prajitura se portioneaza cand este rece si se pudreaza cu zahar.
Imi place grozav, reteta e simpla asa ca se executa! Chiar si fara rubarba ca aici nu gasesc. Si in loc de apa de trandafir pun ceva lichior, ca nici de asta nu am :))!
ReplyDeleteMultumesc Any , si eu am facut-o pentru ca imi era pofta de ceva dulce, se face usor si pui ceea ce ai pe acasa ....:) !
DeleteTe pup!