July 25, 2014
Budinca de tapioca cu jeleu de coacaze rosii
In asteptarea zilelor toride de vara, astazi va ofer un desert racoritor cu fructe si tapioca.
Tapioca este un amidon alimentar extras din radacina plantei Manioc (cassava).
Aceasta planta este originara din nord-estul Brazilei, iar apoi s-a imprastiat in tot continentul Sud-American.
Tapioca este un aliment bogat in acid folic (vitamina B9), fier, calciu, fosfor, potasiu, acizi omega 3, acizi omega 6 si fibre.
Este o sursa excelenta de carbohidrati si un aliment foarte util celor care tin regim fara gluten.
Tapioca are un continut redus de colesterol si de grasimi.
Am pregatit acest desert folosind indulcitorul pe baza de Stevia de la Green Sugar pe care l-am primit spre testare de la Gustos.ro si Laboratoarele Remedia.
Ingrediente
* 1/2 cana de tapioca
* 3 cani de lapte
* 1 pastaie de vanilie
* 4 linguri de indulcitor pe baza de Stevia de la Green Sugar
* 250 g coacaze rosii
* 1 lingurita agar- agar
Mod de preparare
Intr-un vas se pune jumatate de cana de tapioca apoi se adauga laptele.
Pastaia de vanilie se despica, se scoate miezul si se adauga peste lapte si tapioca.
Se pune vasul la fiert, la foc mic amestecand usor.
Cand boabele de tapioca se vor umfla si vor deveni transparente inseamna ca sunt gata.
Cu cateva minunte inainte de a opri focul adaugam 2 linguri de indulcitor pe baza de stevia .
Acest indulcitor are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului.
Intre timp pregatim jeleul de coacaze rosii
Intr-o cratita se pun coacazele rosii, indulcitorul pe baza de Stevia ,se acopera cu apa si se lasa sa fiarba.
Dupa ce a scazut apa si s-a format un sirop mai gros, se adauga agar-agarul si se mai lasa pe foc timp de 2 minute.
Jeleul de coacaze rosii se pune in pahare, se aseaza paharele pe o suprafata inclinata si se lasa sa se raceasca.
In jumatatea ramasa libera se adauga budinca de tapioca si se da la frigider pentru cel putin o ora.
Inainte de servire se decoreaza budinca de tapioca si jeleu de coacaze cu fructe poaspete.
Etichete:
Prajituri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Felicitari Simona pentru ca ne incanti si cu bucate exotice, nu numai cu cele traditionale. Desertul tau ma duce cu gandul la mult soare, o plaja cu nisip fin si relaxare totala sub o umbreluta - pentru ca arata ca un cocktail sofisticat. Un punct forte este bineinteles felul in care l-ai facut, o idee inedita care imbie la gustat acest desert apetisant. Raluca
ReplyDeleteDescoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele. Anthelme Brillat-Savarin (1755 - 1826), Physiologie du Gout, 1825