Cu ceva timp in urma am fost provocata de Gustos.ro sa gatesc cu indulcitorii pe baza de stevie de la Green Sugar.
Acest indulcitor se utilizeaza la fel ca zaharul la prepararea prajiturilor, torturilor, foietajelor, checurilor, compoturilor, dulceturilor, inghetatelor,sucurilor sau pentru indulcirea bauturilor (ceai, cafea), a produselor lactate, a salatelor de fructe.
Are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului.
Indulcitorii pe baza de stevia sunt recomandati persoanelor diabetice pentru a avea o alimentatie echilibrata.
Pentru astazi am ales sa va " indulcesc " cu mini tortulete raw cu menta si ciocolata .
Tortuletele raw, prajiturile raw in general sunt dulciurile care exclud din componenta lor ingredientele de origine animala (lapte, oua, unt), emulgatorii, faina de grau precum si esentele artificiale.
De cele mai multe ori se folosesc : nuci si seminte (migdale, caju, nuci,etc ..) , fructe proaspete sau uscate (curmale, stafide, smochine,prune,caise , visine, capsuni.. ), condimente naturale ( pastai de vanilie, scortisoara, cardamon...), uleiuri naturale (ulei de cacao, ulei de cocos) , pudre naturale (cacao, guarana, maca, lucuma) , indulcitori naturali ( stevia, sirop de agave, mesquite).
Pentru mini tortulete raw cu menta si ciocolata am folosit indulcitorul pe baza de stevie de la Green Sugar .
Ingrediente
Pentru blat | Pentru crema de menta | Pentru decor |
---|---|---|
* 100 g curmale fara samburi | * 120 g caju inmuiat in apa peste noapte | * 30 g cacao |
* 100 g nuci | * 60 g seminte de dovleac | * 30 g unt cacao |
* 1 lingurita indulcitor pe baza de Stevie | * menta proaspata | * 3 lingurite stevie |
* 1 lingurita cacao alcalinizata | * 2 linguri ulei de cocos bio | |
* 1 lingurita unt de cacao | * 2 linguri indulcitor natural din extact de Stevie |
Mod de preparare
Preparare blat
Intr-un robot cu lama S se maruntesc nucile, curmalele pana devin faina.
Se adauga cacao, untul de cacao topit la 40 grade, indulcitorul si se continua procesarea pana cand se obtine un amestec usor lipicios.
Se aseaza amestecul obtinut in formele de inox si se dau la frigider.
Intre timp se prepara crema de menta
Caju-ul si semintele de dovleac se pun la inmuiat peste noapte.
Se scurg din apa, apoi se proceseaza in robot.
Se adauga frunzele de menta proaspata, uleiul de cocos si se continua procesarea.
Se pune si indulcitorul natural pe baza de Stevia amestecand usor .
Crema obtinuta se adauga peste blat si se da la congelator.
Preparare ciocolata pentru decor
Cacao se amesteca cu stevia, apoi se adauga untul de cacao topit si se amesteca .
Se toarna glazura obtinuta peste mini tortulete se decoreaza cu ciocolata raw rasa si funze de menta .
S-aveti pofta !!!
No comments:
Post a Comment