July 22, 2014

Mini tortulete raw cu menta si ciocolata

  

    Cu ceva  timp in urma am fost provocata de Gustos.ro  sa gatesc cu indulcitorii pe baza de stevie de la Green Sugar.
    Acest  indulcitor se  utilizeaza la fel ca zaharul la prepararea prajiturilor, torturilor, foietajelor, checurilor, compoturilor, dulceturilor, inghetatelor,sucurilor sau pentru indulcirea bauturilor (ceai, cafea), a produselor lactate, a salatelor de fructe. 
    Are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului.
Indulcitorii pe baza de stevia sunt recomandati persoanelor diabetice  pentru a avea o alimentatie echilibrata.
    Pentru astazi  am ales sa va " indulcesc " cu  mini tortulete raw cu menta si ciocolata .

Tortuletele raw, prajiturile raw in general  sunt  dulciurile care exclud din componenta lor ingredientele de origine animala (lapte, oua, unt),  emulgatorii, faina de grau precum si esentele artificiale.
    De cele mai multe ori se folosesc :  nuci si seminte (migdale, caju, nuci,etc ..) , fructe proaspete sau uscate (curmale, stafide, smochine,prune,caise , visine, capsuni.. ), condimente naturale ( pastai de vanilie, scortisoara, cardamon...), uleiuri naturale (ulei de cacao, ulei de cocos) , pudre naturale (cacao, guarana, maca, lucuma) , indulcitori naturali ( stevia,  sirop de agave, mesquite).
    Pentru mini tortulete raw cu menta si ciocolata am folosit  indulcitorul pe baza de stevie de la Green Sugar .


Ingrediente

Pentru blat Pentru crema de menta Pentru decor
* 100 g curmale fara samburi * 120 g caju inmuiat in apa peste noapte                 * 30 g cacao
* 100 g nuci * 60 g seminte de dovleac * 30 g unt cacao
* 1 lingurita indulcitor pe baza de Stevie                * menta proaspata * 3 lingurite stevie
* 1 lingurita cacao alcalinizata * 2 linguri ulei de cocos bio
* 1 lingurita unt de cacao * 2 linguri indulcitor natural din extact de Stevie

Mod de preparare

Preparare blat

Intr-un robot cu lama S se maruntesc nucile, curmalele pana devin faina.
Se adauga cacao, untul de cacao topit la 40 grade, indulcitorul si se continua procesarea pana cand se obtine un amestec usor lipicios.
Se aseaza amestecul obtinut in formele de inox si se dau la frigider.


Intre timp se prepara crema de menta




Caju-ul si semintele de dovleac se pun la inmuiat peste noapte.
Se scurg din apa, apoi se proceseaza in robot.
Se adauga frunzele de menta proaspata, uleiul de cocos  si se continua procesarea.

Se pune si indulcitorul natural pe baza de Stevia amestecand usor .


Crema obtinuta se adauga peste blat si se da la congelator.

Preparare ciocolata pentru decor


Cacao se amesteca cu stevia, apoi se adauga untul de cacao topit si se amesteca .
Se toarna glazura obtinuta peste mini tortulete se decoreaza cu ciocolata raw rasa si funze de menta .



 


 S-aveti pofta !!!

No comments:

Post a Comment